Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Vali Esengül Civelek, Vali Yardımcısı Rıza Dalan, ilçe kaymakamları, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Serap Aksel, ilgili kurum müdürleri, okul müdürleri, okul aile birliği temsilcileri ve Yeşilay Muğla Şube Başkanı Şadi Pirci katıldı.
Vali Civelek, toplantı açılışında yaptığı açıklamada, öğrencilerin her türlü şiddetten ve kötü alışkanlıklardan uzak, sağlıklı ve çağın gereklerine uygun, güvenli bir ortamda nitelikli eğitim almalarının sağlanması konusunda gerekli hassasiyeti gösterdiklerinin altını çizdi.
Toplantıda İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü tarafından okul güvenliği, uyuşturucu ve uyarıcı madde ile mücadele, okul güvenlik kameraları, eğitim kalitesinin arttırılması ve diğer hususlarla ilgili yapılan/yapılacak çalışmalar hakkında bilgilendirme sunumu gerçekleştirildi.
Toplantı, kurumlar arası koordinasyonu gerektiren konuların görüşülmesi ve müşterek yürütülecek hususlarda karşılıkla görüş alışverişinde bulunulmasının ardından sona erdi.