Birey Eğitim Kurumları Dünya Otizm Farkındalık Gününü Kutladı
Birey Eğitim Kurumları Dünya Otizm Farkındalık Günü sebebiyle Nursel Özdemir Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret ederek okuldaki etkinlik programına katıldı.
2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla Birey Eğitim Kurumları tarafından etkinlik düzenlendi. Etkinlik kapsamında Nursel Özdemir Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret edildi. Ziyaret esnasında Birey Eğitim Kurumlarında görevli beden eğitimi öğretmeni, müzik öğretmeni ve okul öncesi öğretmeni müzik etkinliği düzenlediler.
Birey Eğitim Kurumları tarafından yapılan açıklamada; “Sadece 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Gününde değil, her gün otizm spektrum bozukluğu olan çocuklarımızın ve velilerimizin yanında olduğumuzu bilmelerini isteriz. Otizm tanısı genellikle 3 yaş sonrasına bırakılmakla birlikte daha erken dönemlerde de tanı almak mümkün olabilmektedir. Doğrudan tanı konulabilmesi ve otizm belirtilerinin tespit edilebiliyor olması, etkilenmekte olan çocuk ve ailenin gelecekteki yaşam kalitelerini yukarı çekebilecek gerekli çalışmaların bir an önce başlatılabilmesi anlamına gelmektedir. Bu nedenle, otizmin mümkün olan en erken dönemde fark edilmesi ve tanılanması çok önemli olmaktadır.
OTİZMİN BELİRTİLERİ NELERDİR?
Otizm, doğuştan gelen ve genellikle yaşamın ilk üç yılında fark edilen karmaşık bir nöro – gelişimsel bozukluk. Otizmin belirtileri en erken yaşamın ilk 6. ayında fark edilebiliyor. Otizmin başlıca belirtileri arasında; başkalarıyla göz teması kurmamak, ismi söylendiğinde bakmamak, konuşmada gerilik, parmağıyla istediği şeyi gösterememek, akranlarının oynadığı oyunlara ilgi göstermemek, sallanmak, çırpınmak, parmak ucunda yürümek, dönen nesnelere karşı aşırı ilgi ve takıntılı davranışlar sayılabiliyor. Ailelerin çocuklarında aynı yaştaki diğer akranlarından farklı davranışlar ve belirtiler gözlemleniyorsa vakit kaybetmeden otizm konusunda uzman bir çocuk ergen psikiyatristine başvurmaları gerekiyor” denildi. (Haber Merkezi)